LE GC NOHVA nous signale que des places sont encore disponibles pour certaines de leurs activités:

Sport met (groot)ouders / Sport avec les (grands)-parents

Verken samen met je (klein)kind het plezier van bewegen bij onze sessies kleuterturnen! We oefenen motorische basisvaardigheden via speelse en uitdagende oefeningen.

Découvrez la joie du mouvement avec votre (petit)-enfant lors de nos séances de gymnastique au jardin d’enfants ! Nous exerçons les capacités motrices de base par le biais d’exercices ludiques et stimulants.

Link: https://www.gcnohva.be/activiteiten/sport-met-grootouders

Beeldend atelier volwassenen / Atelier de dessin pour adultes

Leersamen met ons waarnemen en zet het om tot je eigen kunstwerk. Aan de hand van oefeningen leren we werken met verschillende materialen en gaan we op ontdekking in de wondere wereld van de beeldende kunst.

Apprenez à observer avec nous et transformez cela en votre propre œuvre d’art. A l’aide d’exercices, nous apprendrons à travailler différents matériaux et à explorer le monde merveilleux de l’art visuel.

Link: https://www.gcnohva.be/activiteiten/beeldend-atelier-volwassenen

Expo: 50 jaar Uil & Spiegel / 50 ans de Uil & Spiegel

Uil & Spiegel bestaat 50 jaar en dat moeten we vieren!

Van 6 tot en met 12 oktober kan je een blik werpen op ons archief met een kunstzinnige twist. Met dank aan de erfgoedbank en Anne Van Montague.

Vertaling Deepl: Expo : 50 ans uil&spiegel :

uil& spiegel existe depuis 50 ans et nous devons le fêter !

Du 6 au 12 octobre, vous pourrez découvrir nos archives sous un angle artistique. Merci à la Banque du patrimoine et à Anne Van Montague.

Link: https://www.gcnohva.be/activiteiten/vernissage-expo-50j-us & https://www.gcnohva.be/activiteiten/expo-50j-us

Theater / Théatre en Néerlandais: Ik, Malik

15/10/2023 van 14.30 u. tot 15.45 u.

Malik Mohammed kwam op zijn 8 met z’n moeder en zus van Kenya naar België. Hij moest zijn land, thuis, taal, school en vrienden achterlaten en hier van nul opnieuw beginnen.

‘Ik, Malik’ is zijn verhaal: in tekst, spoken word en dans. In het Nederlands en Engels. Hoe hij profvoetballer wilde worden, uiteindelijk profdanser werd en ‘So You Think You Can Dance’ won.

Hoe hij trouw blijft aan zijn roots én trouw wil zijn aan zijn nieuwe land. Hoe hij met vallen en opstaan, maar vooral met een onverwoestbaar optimisme, zijn dromen waarmaakt.

“You can’t love anyone else, if you don’t love yourself,” – Maya Angelou.

Link: https://www.gcnohva.be/activiteiten/ik-malik